Om å velge organisasjon

Beklager, alle dere som ikke har noe interesse av det kjedelige innlegget her, men siden jeg har fått endel forespørsler på mail og her på bloggen, tenke jeg at jeg kunne skrive litt om å velge organisasjon, om min plassering og om mine erfaringer med Explorius.

Først og fremst tror jeg ikke at det finnes noe sånt som en god eller dårlig organisasjon. Det er gode og dårlige historier fra de aller fleste. De fleste prøver å gjøre jobben sin, som er å finne et godt hjem til deg og gjøre året ditt til en minneverdig opplevelse. Når ting går galt eller man ikke er så fornøyd som man kanskje skulle ønske, så tror jeg det er viktig å huske på at det er helt vanlige mennesker som oss som er "in question" (husker ikke det norske uttrykket). Altså hvis man for eksempel er irritert fordi man ikke har fått familie enda eller noe sånt, så er det som oftest ikke organisasjonen sin feil... Men ingen regel uten unntak selvfølgelig.

Når det er sagt, så ser jeg i ettertid at den kanskje aller viktigste egenskapen til en organisasjon er ærlighet. Jeg liker ikke at de lover ting de ikke kan holde. Et eksempel her er at Explorius, som jeg reiser med, reklamerer jo med 3 dagers Soft Landing Camp i New York for alle sine studenter, uten tillegg i prisen. Da vi dro på informasjonsmøte i juni kom det imidlertid fram at det kunne skje at man måtte hoppe over denne turen fordi det ble for liten tid. Jeg hadde ingen problemer med det, men jeg synes det er slike ting de kunne sagt fra om før.

Explorius

 

 

Grunnen til at valget falt på nettopp Explorius var vel en blanding av at jeg hadde hørt lite om dem, men det jeg hadde hørt var positivt, samt

- De sender årlig kun 100 studenter til USA (personlig service)
- Studieavgiften var lavere enn hos andre selskap
- 3 dager på camp i NY uten ekstra kostnad
- Statsvalg hvis man søker før 31. november
- De planter trær (miljøvennlige) og sponser barn i Afrika med skolegang

Da jeg sendte inn interesseskjema via internett, i begynnelsen av oktober tror jeg det var, tok de kontakt på telefon med én gang, var vel 3-4 timer senere, og sånn har det vel vært gjennomgående - det har aldri vært vanskelig å få tak i dem, og de er alltid hjelpsomme. Til og med mail kan du forvente å få svar på nesten umiddelbart. Det er imidlertid noen episoder som trekker litt ned. Det er ikke noe jeg vil skrive om her, og husk at det finnes sikkert noe negativt med enhver organisasjon.

Personlig synes jeg Explorius er en helt grei organisasjon å reise med. MEN. Det er jo alltid et men... Da søknadsprosessen var godt i gang/over gikk det opp for meg at jeg reiser jo omtrent ikke med Explorius, jeg reiser med World Heritage - en organisasjon Explorius samarbeider med her i USA. Nå har jo ikke dette direkte noe med Explorius å gjøre, men jeg er ikke fornøyd med WH og ville aldri ha valg dem hvis jeg kunne bestemme, og man har ingen rådighet over hvilken organisasjon man får i USA. Jeg fikk heller ikke statsvalg, til tross for at jeg søkte før tiden, pga en feil fra Explorius sin side.

Til sist, kanskje viktigst av alt, velg en organisasjon som er godkjent av lånekassen! Her er noen:

American Field Service (AFS)
Aspect Education Norway
EF High School Year
Explorius
Into Education
- (Rotary International Youth Exchange)
Speak Norge
STS High School Foundation
Youth for Understanding (YFU)

 

Send meg en mail om dere lurer på noe :-)

7 kommentarer

26.10.2010 kl.08:51

hadde du statsvalg?

Emilie i USA

26.10.2010 kl.18:51

Nei, det hadde jeg ikke. Staar mer om det i innlegget:-)

26.10.2010 kl.19:11

trur du vertsfamilien din vil være det til neste år åsså?

Emilie i USA

26.10.2010 kl.23:24

Jeg kan ikke se noen grunn til at de ikke skal ville være det, hvordan det? :-)

27.10.2010 kl.22:21

jeg skal, og de virket kul

Nora

01.01.2011 kl.21:04

Når du sier statvalg, mener du da EN stat, eller at du kan velge sørstater eller fjellstater osv? :)

Emilie i USA

02.01.2011 kl.04:48

Nora: Hos Explorius betyr statsvalg at man kan velge 3 stater, og så (forhåpentligvis) bli plassert i en av dem. Desverre gikk fristen ut 31. desember. Hos EF betyr det sørstater, fjellstater osv. Vet ikke med andre. :-)

Skriv en ny kommentar

Hei! Jeg heter Emilie, er 17 år og tilbringer dette skoleåret i Michigan, USA. Her skriver jeg om livet som student på utveksling, og andre ting som opptar meg.

Kontakt: engemime@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits