Monkey bread

Jeg skulle egentlig finne en oppskrift til dere på noe jeg smakte for en stund siden. Det ligner igrunnen ikke på noe vi har i Norge, men det var kjempegodt! Dessert/fingermat. Men.... glemte at amerikanere ikke lager mat fra bunnen, så det går ikke an å finne en oppskrift på deigen! Står bare: "What you need is 4 cans refrigerated biscuits" osv... FAIL

Uansett, her er en video just in case noen skulle ha litt refrigerated biscuits! Og dette er det de kaller "hjemmelaget".

Edit: Jeg fant jeg fant!

 

  • DOUGH
  • 1 1/3 cups milk
  • 4 tablespoons unsalted butter, cut into 1/4-inch pieces
  • 1/4 cup sugar
  • 1 (1/4-ounce) packet active dry yeast (not rapid-rise)
  • 1/4 cup lukewarm water
  • 2 large eggs, at room temperature, lightly beaten
  • 4 3/4 to 5 cups (approximately) flour
  • 2 teaspoons salt
  • GLAZE
  • 1/3 cup light brown sugar
  • 2 tablespoons unsalted butter
  • 2 tablespoons heavy cream
  • NUT AND SUGAR COATING
  • 3/4 cup chopped pecans
  • 5 tablespoons melted unsalted butter

 

 

 

Instruksjoner, om noen skulle få lyst til å prøve :-)

 

 

 

Det ser egentlig ganske ekkelt ut, men jeg lover.... det er herlig:)

2 kommentarer

Ingrid

22.10.2010 kl.17:37

så ikke så godt ut nei, men smaker sikkert godt :D

Nika i USA

22.10.2010 kl.23:14

sv: 2012/2013, hihi, er lenge til dåå :)

Skriv en ny kommentar

Hei! Jeg heter Emilie, er 17 år og tilbringer dette skoleåret i Michigan, USA. Her skriver jeg om livet som student på utveksling, og andre ting som opptar meg.

Kontakt: engemime@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits