Kirk1

Mitt første kirkebesøk, i en kirke som ikke ligner kirker slik vi kjenner dem i det hele tatt. Det visste jeg vel egentlig allerede, ettersom jeg ikke har sett et eneste "ordentlig" kirkebygg her i USA bortsett fra katedralene i New York. Minner egentlig mer om en skole eller en mindre konserthall eller noe. Litt som Grieghallen kanskje, bare i mindre format. Det var en hyggelig middag, og jeg er fremdeles stapp mett. Skikkelig tradisjonsrik thanksgiving-mat med kalkun og paier.


Så alt for mye preken var det ikke, men det som er er ganske ekstremt. Det er veldig sånn "gi friheten din til Gud og bruk livet ditt kun på å skaffe flere folk til hans hær" osv. Kirken er også veldig lite andektig i forhold til i Norge og Europa(?), men selv om den er mer uhøytidelig er folk desto mer religiøse, eller hva jeg skal si. Blant annet var en av pastorens hovedtemaer i dag hvor mange kirker som spottet hans arbeid fordi de var "falske". Jaja. 

Jeg vil egentlig ikke skrive om de mest ekstreme tingene jeg har opplevd i forbindelse med kristne her, for er redd for å tråkke (?) på noen, men blir nesten litt redd av og til. Menmen, det blir vel bare litt mye amerika på en gang for en stakkars nordmann. Alt er jo større, mer, voldsommere osv her, kirken er intet unntak.

 

 

Én kommentar

Cecilie Esbjørnsen

08.11.2010 kl.20:09

Det så utrolig koselig ut der :)

Skriv en ny kommentar

Hei! Jeg heter Emilie, er 17 år og tilbringer dette skoleåret i Michigan, USA. Her skriver jeg om livet som student på utveksling, og andre ting som opptar meg.

Kontakt: engemime@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits