Ho, ho, ho

Etter over to timers kjøring kom familien, jeg og Martine frem til verdens største juleland, Bronners, i Frankenmuth. Det var overveldende... julete. Og skikkelig amerikansk.


Ikke engang en prosent av alle juledekorasjonene utenfor. Det var så mye. Jul jul jul overalt, enorme skulpturer av det meste og de fleste

Amerikanere sparer ikke på noe. Du kunne finne hva det skulle være inne i butikken. Et lite utvalg:


Popcorn-lenke


Juletrelys

Ornamenter formet som alt du kan tenke deg. 

Alle ornamentene var sortert etter kategori og skiltet.

Tidenes kategori:En s'more: Kjeks, sjokolade og marshmallows.Det var fullt av dekorasjoner inne i butikken. Hus, skulpturer og ulike temaer, og selvfølgelig juletrær, da. Internasjonale avdelinger. Legg merke til at Norge er plassert mellom Sverige og Hellas... Jada! 

Tradisjonen tro ble det masse filming Martine og Emilie style. Jeg tror dere får bedre inntrykk av å se ting i motion picture.

Etter at vi hadde vært i julebutikken dro vi "downtown" Frankenmuth. Det var som å dra til en amerikanisert versjon av Sveits eller Tyskland. Den besto av en gate, omtrent like lang som Kaffegata for dere som vet hvor det er, med butikker som solgte diverse nips og naps. Det var veldig mye av det samme og mye merkelig.

Martine og jeg hadde tre og en halv time til rådighet i tyskerbyen, men etter tjue minutter hadde vi gått opp og ned gaten, og vært inne i alle butikkene. What to do? Kort fortalt tok vi en nesten to timer lang kaffepause, gikk en tur til i gaten og kjøpte oss fudge (som forøvrig ikke smakte særlig godt) og tok face-in-hole-bilde før vi satte oss på et random sted og spilte Damm, og deretter gikk for å møte familien til middag. Da vi skulle betale var bankkortet mitt borte, noe som var ganske uheldig ettersom jeg ikke hadde noen penger på meg i det hele tatt. Noen hektiske minutter og en gjennomleting av en søppelkasse senere viste det seg at jeg hadde glemt det i fudgebutikken. Puh!

Stikkord:

4 kommentarer

Emilie Mikalsen.

15.11.2010 kl.07:18

Så morsomt å være der da, elsker jule dekorasjoner!

Live(t)

16.11.2010 kl.18:26

Santa Suit Stuffer?! Trengs det i Amerika da?

Emilie i USA

16.11.2010 kl.23:21

haha, gjør vel egentlig ikke det nei, Live...

Aina Regina

22.11.2010 kl.07:47

Wow, der ser det ut til at man kan finne det meste :D

Skriv en ny kommentar

Hei! Jeg heter Emilie, er 17 år og tilbringer dette skoleåret i Michigan, USA. Her skriver jeg om livet som student på utveksling, og andre ting som opptar meg.

Kontakt: engemime@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits