10 ting du ikke liker

Dette var egentlig "10 ting du hater", men hater er et sterkt ord. Jeg hater veldig lite. 10 ting jeg misliker er mye lettere, selv om jeg ikke er så glad i "å mislike" heller. Det er liksom så negativt.

 1. Risengrynsgrøt
  Alle barna elsket risengrynsgrøt, unntatt Emilie... Jeg tror jeg kan være tilbøyelig til å si at jeg hater risengrynsgrøt. Det aller meste av annet jeg "ikke liker" (forøvrig veldig lite) kan jeg alltids spise hvis jeg får det servert, men ikke risengrynsgrøt. Sorry!

 2. Dobbeltmoral
  Selv om de fleste av oss antageligvis har vært litt dobbeltmoralske fra tid til annen, misliker jeg konsekvent og bevisst praktisering av dette.  

 3. Når amerikanere sier "det klarer/vet du sikkert ikke, du er jo bare en utvekslingsstudent..." 
  Da presser jeg frem et høflig smil, tenker "var du alene på andre siden av jorden som 17-åring, kanskje?" og sørger for at de tar feil. Jeg mener ikke at jeg kan alt, men jeg kan ikke fordra når folk dømmer meg på den måten.

 4. Barn-/voksensystemet til mange i USA
  Frem til man fyller 18 er man et barn uten ansvar eller meninger, og på 18-års dagen kan man stupe ut i de voksnes liv. Det høres kanskje fantastisk ut, men for mange blir nok dette et mageplask. Det sier seg selv at man må lære ting som å ta ansvar og å være selvstendig litt etter litt. Eller...? Jeg kunne skrevet mye om dette, men jeg tror jeg stopper her. 

 5. Amerikansk sjåvinisme
  Det er ingen hemmelighet at mange amerikanere lever i sin egen, lille verden og ikke har særlig mye peiling på hva som foregår uten for dette landets grenser, men enkeltes tro på egen fortreffelighet kan bli litt mye for en stakkars utlending til tider.

 6. Særskrivning
  Hvordan fungerer egentlig en fjern styrtmus, som er å få kjøpt på lekebutikken i disse dager? Styrter den av seg selv? Trenger den batteri? Skal man ta den vekk, eller er den rett og slett bare helt fjern?   Ny, alarmerende forskning viser også at stekt kylling lever.... Hjelp!

 7. Reklamepauser
  Spesielt amerikanske. Jeg mener, mange norske reklamer er koselige, og vi ler av dem. På amerikansk TV har pausene enda høyere frekvens og lenger varighet enn hjemme. 

 8. Å sove for lenge
  Jeg liker ikke å våkne klokken halv tolv på en lørdag og ha følelsen av at jeg har kastet bort hele formiddagen. Jeg liker heller ikke å legge meg tidlig. Bad combo...

 9. Å kaste bort tid i buss
  Jeg har lært meg å like å sitte på bussen, men jeg skulle gjerne hatt tilbake alle de timene jeg har sittet der, eller ventet på bussholdeplassen. Ofte over et døgn i uken som jeg kunne brukt på koselige ting som å jobbe eller gjøre noe med familie/venner, for eksempel.

 10. All-purpose flour
  Det kreative navnet på de aller fleste amerikanske mel-poser. Jeg blir nesten litt lei meg. Hva skjedde meg hvete, bygg, rug og spelt? 4 kommentarer

oda

25.11.2010 kl.09:18

sv. tusen takk :)

pia og synnøve

25.11.2010 kl.13:13

liker dette. fjærn styrtmus, stekt kylling lever!!!!! hoho. og vi har pissa i fryseren (på gamle quiqui her hjemme:p)

Katrine 15 år

25.11.2010 kl.16:06

helt enig med det første punktet, hater risengrynsgrøt, men jeg liker ikke grøt heller så det sier seg jo nesten selv :-)

Ida Marie

25.11.2010 kl.16:34

Haha, digger det Emmi!

Skriv en ny kommentar

Hei! Jeg heter Emilie, er 17 år og tilbringer dette skoleåret i Michigan, USA. Her skriver jeg om livet som student på utveksling, og andre ting som opptar meg.

Kontakt: engemime@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits