Hvordan motstå fristelser

Kampene mot fristelsene her i USA er mange og lange, og her snakker jeg selvfølgelig om mat. Under har jeg listet opp noen av tipsene jeg prøver å ha i bakhodet til enhver tid, mer eller mindre seriøse - ikke alltid like lett å følge, men det hjelper ;-)

Sammenlign og velg
Du har en Oreo-kjeks i hånden. Akkurat i det du skal til å ta en bit, kommer du på at en slik kjeks inneholder 70 kalorier. 70 kalorier er ca et kvarter på tredemølla. Hva velger du? Hvis du trener for å komme i form og stramme opp, kan du for eksempel velge mellom 10 sekunders god smak i munnen, eller en sunnere og bedre kropp.

Planlegg hva du skal spise
Dette, sammen med punktet over, er helt essensielt for at jeg har klart å holde vekten her i USA. Før jeg entrer lunsjrommet med god lukt og mengder av fristelser, avtaler jeg med meg selv hva jeg skal spise til lunsj den dagen - og holder meg til det. Enten det er en yoghurt, salat eller pommes frites. Det er virkelig en god øvelse i selvbeherskelse, og hjelper deg til å velge diett over fett.

Opparbeid tunnellsyn
Dersom planen er å spise en yoghurt - se for deg hvor den er plassert, åpne kjøleskapet og se direkte på den, ta den ut, og lukk døren igjen. Slik slipper du å få øye på alle andre godsaker som omgir målet ditt, og bli fristet.

Ha alltid en frukt for hånden
Når lysten på noe godt melder seg, er det ofte bare en trang til å ha noe å tygge på. Hvor mange ganger har du ikke tenkt "jeg har lyst på noe, men jeg vet ikke hva"? Ta fram en frukt, og spis med god samvittighet.

Spis middag før du går på butikken
Ingenting er så vanskelig som å være skrubbsulten og omgitt av  godsaker. Sørg for å handle på full mage, så har du ikke lyst på like mye.

Ikke oppbevar fristelser
Hvis godsakene finnes i huset, er du nødt til å velge å stå imot dem hver eneste gang lysten melder seg. Gjør heller valget på butikken, og du slipper problemet - har du ikke cola, kan du ikke drikke cola.

Denne hadde jeg tilfeldigvis i lomma. Klarte ikke motstå ;-)

Drikk før du spiser
Ved å drikke noe en liten stund før du begynner å spise setter kroppen igang prosessen med å si fra at du er mett raskere. Husk at dette tar rundt 20 minutter - magen blir mett før øynene. Basert på personlig erfaring.

Legg deg tidlig
Det er sunt på alle måter - du blir uthvilt, får mer overskudd og forbrenner mer i de timene du sover. I tillegg er du våken i færre timer, og rekker kanskje ikke bli sulten før du skal legge deg.

Lykke til!

13 kommentarer

Lisa

12.01.2011 kl.12:38

Takk for gode tips! Skal til Usa neste år, så synes det er kjempegøy å følge bloggen din :)

Emilie i USA

12.01.2011 kl.12:42

Lisa: Tusen takk, så koselig å høre :-)

12.01.2011 kl.13:21

Takk for mange gode tips :))

Anna

12.01.2011 kl.13:21

haha, likte den med tunellsynet. Takk for tips!

Sofie

12.01.2011 kl.14:00

Lurte på om du fikk en mail av meg? Jeg sendte fra hotmail til den som står her på bloggen din

Eirin

12.01.2011 kl.16:05

Haha, jeg kommer til å slite i USA til høsten :p Men gode tips, får begynne å øve meg nå :D

Hilde

12.01.2011 kl.16:37

Tusen takk, det her hjalp!

Jeg har vært her i 5 måneder nå, og sliter litt med å velge riktig mat. Det er ganske vanskelig med fristelser overalt. Men tipsene dine virker veldig bra, så nå må jeg tese de ut! :)

Emilie i USA

12.01.2011 kl.18:30

Sofie: Ja, jeg så den i dag tidlig, og svarer så fort jeg kommer hjem fra skolen. :-)

Ingrid

12.01.2011 kl.19:13

Kjempebra tips :-)

Marie

12.01.2011 kl.21:05

Takk for tips!

Sara

13.01.2011 kl.11:30

Utrolig bra tips! Skal huske på de når jeg reiser i august :):)

Marli in Pennsylvania

13.01.2011 kl.23:42

bra innlegg!

elsker bloggen din :-D skal selv til USA til høsten :-)

Little Ms. Curly

14.01.2011 kl.00:11

Å dra på utveksling til utlandet er farlig! Har aldri hatt noen vanskeligheter med å lete meg fram til noe sunt i Norge, men her i England er det jo helt umulig. Fins ikke en eneste sandwitch uten lyst brød!

Gode tips du kom med. Kanskje det kan forhindre meg i å rulle av flyet når jeg drar hjem til sommeren :)

Skriv en ny kommentar

Hei! Jeg heter Emilie, er 17 år og tilbringer dette skoleåret i Michigan, USA. Her skriver jeg om livet som student på utveksling, og andre ting som opptar meg.

Kontakt: engemime@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits