Field Trip

På torsdag vant jeg en konkurranse i engelskklassen min, og premien var å få bli med humanities-klassen (religion, musikk etc) på en field trip, altså en utflukt. Det takket jeg naturligvis ikke nei til, og turen gikk til en synagoge og en moské. Frem til 2. semester gikk jeg i samme klasse bare at da het den "Speech", og jeg hadde nesten glemt hvor gøy vi pleide å ha det! Jeg lo hele dagen, og det var deilig.

I moskéen måtte vi ha på oss hijab, også noe vi hadde det gøy med. Lokalet var splitter nytt, og det var ganske interessant å se fra innsiden. Hovedsakelig besto det av en stor sal for bønn samt toaletter som var rimelig finurlige. Man kunne ikke ha på seg sko, og hvis man gikk på toalette måtte man vaske seg på bena, henda, ansiktet, håret og i nesa(!) etterpå. På grunn av bygningsregulasjoner hadde de ikke fått tillatelse til å legge bygningen mot Mekka, så i stedet hadde de lagt teppene i retning mekka - alle vegg-til-vegg teppene (mønstrete) i hele bygningen var på skrå.

Ble også vitne til en bønn, en veldig spesiell stemning. Da imamen ankom ca. 10 minutter før det skulle begynne fikk jeg litt bakoversveis; han var som tatt rett ut fra Aladdin! Dere vet sånne Aladdin-sko, harembukser, skjørt, lærvest og skjegg. Kort etter var det plutselig 20 andre Aladdiner i lokalet, og høyttalerne jallet med bønn, som jeg forøvrig ikke forsto et kvekk av siden det ble avsagt på arabisk (?). En liten bit av midtøsten midt i USA. Ettersom jeg aldri har vært i en annen moské kan jeg ikke sammenligne noe, men det var ganske spesielt. Fikk forøvrig et helt nytt (og bedre) perspektiv på religionen også. I bunn og grunn ikke så altfor forskjellig fra kristendommen.For dere som aldri har vært i en synagog, så minner den vel mest om en kirke. Holocaust sto fremdeles i sterk fokus, noe som er forståelig ettersom nærmere halvparten av jordens jødiske befolkning ble utslettet. Forskjeller sammenlignet med synagogen i Oslo var vel stort sett bare at den var av mye nyere dato og dermed mer moderne, mer er det vel ikke å si.

Vi fikk en time til rådighet for å spise lunsj, og hadde chinese takeaway. Solen strålte og dagen var i det hele tatt veldig bra. Da jeg kom hjem reiste jeg på postkontoret for å plukke opp en pakke, og lykken var stor da jeg pakket ut brunost, sjokolade og påskeegg. Tusen takk Mamma!! Nå blir det litt påske her også, selv om jeg måtte se langt etter ferie. Han en deilig påskeaften :-) God påske!

4 kommentarer

Emilie Mikalsen

23.04.2011 kl.11:23

Hørtes ut som en kjempe morsom tur! :D Deilig med litt norske produkter også da :D God påske til deg også! :D

Ingrid

23.04.2011 kl.14:38

Så spennende! Kos deg masse i påsken :)

Mamma

24.04.2011 kl.00:35

Kos deg med påsken jenta mi! Koselig å lese om hva du driver med,både bakst og field trips :-) Ha en riktig god påskeaften du også min venn :-)

Stoooooooooooooor klem!!!

/\/\adelen

24.04.2011 kl.03:16

Fine bilder du hadde :-)

Skriv en ny kommentar

Hei! Jeg heter Emilie, er 17 år og tilbringer dette skoleåret i Michigan, USA. Her skriver jeg om livet som student på utveksling, og andre ting som opptar meg.

Kontakt: engemime@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits